Orthodontist Maastricht

WIKIPEDIA

Orthodontist Maastricht

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. De term orthodontie komt van de Oudgriekse woorden orthos (recht) en odous (tand).

De uitwerking van de orthodontie is in het dagelijks leven te zien door de beugels die mensen dragen en waarbij via haakjes en elastiekjes trek- en drukkrachten op de tanden en kiezen worden uitgeoefend tot de gewenste stand is bereikt. Hierbij moet in jaren gedacht en gerekend worden.

Tijdens de behandeling moet de patiënt de beugel meestal dag en nacht dragen (‘actieve behandelingsperiode’).
Tijdens deze periode is regelmatige controle en/of bijstelling van de beugel noodzakelijk. Daarna wordt de beugel vaak alleen nog ’s nachts gedragen (‘retentieperiode’). Deze laatste periode is ervoor bedoeld om de tanden en kiezen na de behandeling zo goed mogelijk in de gecorrigeerde stand vast te laten groeien. Tegenwoordig worden er echter ook vaak kleine metalen draadjes (spalkjes) achter de tanden geplaatst om het gebit na een beugelbehandeling in de goede stand vast te houden.

orthodontist maastricht

Wat is een orthodontist?

Een orthodontist is een specialist in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. De term orthodontie komt van de Oudgriekse woorden orthos en odous.